Although the decision to cancel the paper is still pending with the authorities, let us have a look at the questions which were asked in the General Knowledge section of the LIC Assistant Administrative Officer examination held on 27th Feb 2011 (morning shift) along with their correct answers. I am putting here only those questions which I remember. If you know other questions apart from those mentioned, kindly suggest.
1. Who gave the slogan "Swaraj is my birth right"?
Ans: Balgangadhar Tilak
2. When is the World Human Right Day celebrated?
Ans: 10th Dec
3. Which plant is planted on the roadsides to reduce pollution?
Ans: Neem
4. Which of the Following is not Bio-Degradable?
Ans: Aluminium Foil
5. Which city will be hosting the Olympic Games 2016?
Ans: Reo Di jinero
6. Which asian country will not participate in the next Football World Cup after 20 years?
Ans: Iran
7. What is the purpose of Oceansat-2 satellite launched by India?
Ans: To identify the ocean winds
8. What is the name given to the Indian research centre established in Antartica?
Ans: Bharathi
9. Which gas is abundant on the surface of Sun for binding capacity?
Ans: Helium-3
10. Why does RBI increases Cash Reserve Ratio (CRR)?
Ans: to control the credit of Banks
11. Which one of these is known as the Great Circle?
Ans: Equator
12. Which among these is not a Maharatna of the Indian Government?
Ans: Hindustan Petroleum
13. which word was included in the Oxford dictionary in the year 2010?
Ans: Refudiate
14. What is meant by the Home rule movement?
Ans: Self government for India under the British Empire
15. Which gas is emitted in large quantity by the thermal power plants?
Ans: CO2
Posted by
Shailendra Singh
comments (0)